sobota, 22 czerwca 2013

Kolejna odsłona piersi z kurczaka

Nie mając pomysłu na obiad, postanowiłam w zeszłą niedzielę, że użyję tego, co mam w lodówce, zrobiłam  jej "czyszczenie" i tak powstała potrawka inna niż dotychczas. Wszyscy zgodnie stwierdziliśmy, że było pycha ;)

Składniki:
podwójna pierś z kurczaka
ok. 10 pieczarek
2 marchewki
2 średnie cebule
pęczek koperku
kilka cybuchów
łyżeczka pieprzu ziołowego
sól do smaku
szklanka wywaru mięsnego
2 łyżki oliwy z oliwek

Na początek zeszkliłam cebulę pokrojoną w kostkę, dodałam pokrojone pieczarki, pierś z kurczaka w kostkę i chwilę podsmażyłam, następnie marchew startą na tarce i całość podlałam rosołkiem, chwilę poddusiłam, następnie przyprawiłam i jeszcze chwilę zostawiłam na palniku.





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz