Ciasto biszkoptowe:
3 jajka
3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Krem kajmakowo- waflowy:
3 jajka
3/4 szklanki mąki pszennej
2 łyżki mąki ziemniaczanej
3/4 szklanki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
Krem kajmakowo- waflowy:
180 g masła
puszka masy kajmakowej
puszka masy kajmakowej
wafelek Góralki nugatowy
Masa śmietanowa:
500 ml kremówki 30%
2 śmietan - fixy
½ tabliczki mlecznej czekolady
Ciasto biszkoptowe: jajka z cukrem ubić na pulchną masę mikserem, suche składniki przesiać i dodawać małymi porcjami mieszając delikatnie łyżką, wylać do blachy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą, piec w 180˚C do suchego patyczka.
½ tabliczki mlecznej czekolady
Ciasto biszkoptowe: jajka z cukrem ubić na pulchną masę mikserem, suche składniki przesiać i dodawać małymi porcjami mieszając delikatnie łyżką, wylać do blachy natłuszczonej i wysypanej bułką tartą, piec w 180˚C do suchego patyczka.
Krem kajmakowo-bezowy: miękkie masło utrzeć na puch, dodawać po łyżce masy
kajmakowej i miksować,na koniec dodać pokruszony wafelek i wymieszać.
Masa śmietanowa: dobrze schłodzoną w lodówce śmietanę ubijać krótko, dodać śmietan-fixy i ubić na sztywno
Masa śmietanowa: dobrze schłodzoną w lodówce śmietanę ubijać krótko, dodać śmietan-fixy i ubić na sztywno
Na ciasto wyłożyć krem kajmakowy, bitą śmietanę, wierzch posypać startą gorzką
czekoladą.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz